RESIDENS FÖR SCENKONST

I SAMARBETE MED KULTURUNGDOM


ANMÄLAN ÄR STÄNGD OCH VI HAR ANTAGIT ÅRETS DELTAGARE AV SCENKONSTRESIDENSET!


I samarbete med KulturUngdom bjuder vi in till ett scenkonstresidens under sista veckan av Nordiskt ljus. Residenset är till för dig/er som vill arbeta med en produktion eller utforska en konstnärlig idé. Kanske vill du/ni repetera en föreställning, researcha en frågeställning eller arbeta med något helt nytt? 

Vem kan söka?
Du som är mellan 18-30 år, är bosatt i Västra Götalandsregionen, är utövare av någon form av scenkonst och medlem i KulturUngdom kan söka. Du kan söka som enskild person, som duo eller mindre grupp om max 4 personer.

Att vara medlem i KulturUngdom kostar inget och det finns inga förbindelser. Däremot är du med i ett ungt kulturnätverk och får ta del av alla KulturUngdoms aktiviteter. Du kan bli medlem i KulturUngdom i samband med att du söker residenset på KulturUngdoms hemsida.

Datum?
Residenset sker v. 28, måndag 8 juli till söndag 14 juli.

Vad ingår?
Boende, mat, tillgång till Nordiska teaterskolans arbetslokaler, handledning, ett stipendium på 999 kr/person samt en work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus avslutande kulturfest den 12 juli.


Om KulturUngdom

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.

Läs mer på www.kulturungdom.se