VISTOLKNING & SCENNÄRVARO 

24.07.2023

Foto: Oskar Sandström

24 - 30 Juli

Den här kursen vänder sig till dig som framför låtar för en lyssnande publik. Du kan ha stor eller liten erfarenhet av liveframträdanden. Vi arbetar med uttryck där texterna och kommunikationen med publiken är central. Med olika drama-, sång- och improvisationsövningar skapar vi ett tryggt utrymme där alla kan utforska sin autentiska närvaro på scenen.

Upplägg: Vi arbetar med övningar i att vara spontan, lyssna, ta plats, stanna kvar i det obekväma och undersöka vår önskan att stå på scen och vår rädsla för detsamma. Vi arbetar med konkreta frågor som: Varför vill jag stå på scen? Hur vill jag tolka mina texter på scen? Vem vill jag vara som artist? Alla får feedback på sitt scenframträdande i masterclass-format. Vi arbetar även individuellt med reflektionsövningar. Varje kursdeltagare får sätta upp sitt eget mål för kursen, kopplat till kursinnehållet.

Kursen avslutas med en frivillig (men uppmuntrad) gemensam konsert under festivalhelgen Nordic Light där du kan framföra en eller flera tidigare eller nya låtar.

Förkunskaper: Kursen är för dig som framför textbaserad musik på scen och vill arbeta med ditt offentliga framförande. Du behöver inte ha arbetat professionellt med detta.

Ta med: Förbered två låtar som du kan utantill. Ta med texter till dessa. Ta med eget instrument om du spelar ett. Vi har flera pianon på skolan.

Datum: 24 - 30 juli (7 dagar)

Språk: svenska, engelska


Kursledare: Maja Heurling (SE)

Maja Heurling gick på Nordiska Visskolan 1996/97 och har arbetat som scenkonstnär i mer än 25 år. Hon är även dramalärare och har arbetat länge med folkbildning. "Genom åren har jag varit med om en mängd olika typer av coachning, meditation och scenträning. Jag har successivt satt ihop min egen verktygslåda för att hantera utmaningarna med scenarbete och skapande. Jag får idéer och övningar från röstträning, improvisationsteater, meditation, clownträning, terapi och coachningstekniker."

Deltagare om Majas kurser:

"En perfekt kurs om du vill komma till kärnan av ditt konstnärskap."

"Maja är en suverän guide för att vässa leveransen av låtar."