ATT SKRIVA DRAMATIK (FULL)

24.06.2024

Vi kommer läsa, tänka, skriva och analysera ihop. Vi kommer att skriva dramatisk text med uppläsning för andra deltagare på Nordiskt Ljus avslutningskväll 12/7. Texten kommer att framföras muntligt och vi kommer försöka hitta rum för att tillsammans prata om dramaturgin i vardera texter.

Upplägg: Under kursen kommer du läsa dramatik, prata om dramatik och göra praktiska skrivövningar. De första fem dagarna samlas gruppen på plats med kursledare och resten av perioden arbetar du självständigt med ett eget skrivprojekt med målet att läsa upp ett stycke ur det för publik. 

Förkunskaper: En vilja till aktivt deltagande är det enda förkunskapen, men det kan vara bra om du har viss erfarenhet av skrivande och/eller teater från tidigare.

Ta med dig: Papper, penna, nyfikenhet

Språk: Svenska

Datum: 24/6-14/7

V. 26 Måndag till fredag- Skrivvecka på plats på Nordiska folkhögskolan

V. 27 Egen skrivtid på plats eller på distans

V. 28 Handledning på zoom och förberedelse för publik uppläsning på avslutningsfesten 12/7

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-950 kr (låginkomsttagare 750 kr) inklusive lunch alla dagar

Kurspaket-1250 kr (låginkomsttagare 950 kr) inklusive lunch alla dagar


*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL24 när du bokar


Kursledare: Dimen Abdulla (SE)

Dimen Abdulla är dramatiker och konstnär, Hon examinerades från Stockholms dramatiska högskolas utbildning i dramatik och dramaturgi 2015. Dessförinnan hade hon studerat Fri konst på Kungliga Konsthögskolan. Hennes debut, monologen På alla fyra som uppfördes av Stockholms stadsteater 2014 valdes ut till Scenkonstbiennalen 2015 i Malmö och ungdomspjäsen Revolution som uppfördes av Ung scen/öst 2015 valdes ut till scenkonstbiennalen Bibu för barn och unga i Helsingborg 2016. 2015 utsågs hon till Radioteaterns första husdramatiker, hon har varit dramaturg på Regionteatern Väst och har idag satt upp flera hyllade föreställningar runtom på landets scener, 2022 tilldelades hon Ibsensällskapets Ibsenpris och Bennypriset. Hon är aktuell med pjäsen Mommy Issues, spelad på Stockholm Stadsteater.