EGET KONSTNÄRLIGT PROJEKT

12.01.2023

3 - 30 juli

Vår kurs "Eget konstnärligt Projekt" passar dig som vill arbeta med ett eget projekt under hela månaden. Du får tillgång till arbetslokaler, handledning och ett sammanhang där du kan förverkliga en idé. Det finns skrivbordsplatser, ateljéplatser, klassrum, bibliotek, ljudinspelningsrum, datorprogram mm. Det finns även blackbox och rörelsesalar, men dessa är det lite högre tryck på.

En månad innan kursstart behöver du skicka in en projektidé på ca 1 A4 där du beskriver vad du ska arbeta med under månaden. Mer info om detta får du via mail när kursstart närmar sig. 

Vi rekommenderar att d kombinerar kursen med minst en kurs till från programmet. Kontakta oss på info@nordisktljus.se för frågor. 

Förkunskapskrav: Du behöver ha förmågan att kunna driva ditt projekt självständigt.

Du kan välja hur många antal dagar du vill vara på plats, men det är obligatorisk närvaro den 3 Juli för att få rundvisning i lokaler samt för att träffa handledarna Svante och Theo.

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden-6000 kr

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar 

Handledare: Svante Grogarn (SE)

Svante Grogarn är biträdande rektor och leder skådespelarutbildningen på Nordiska folkhögskolan. Svante har en bakgrund som regissör och scenograf och har arbetat i en mängd olika sammanhang, i Sverige och internationellt, i fria grupper och på institutioner. Han har bl a undervisat på Teaterhögskolan Göteborg, Musikhögskolan i Göteborg, Valands konsthögskola, Högskolan för Design och Konsthantverk.

Handledare: Theodor Ryan (SE)

Theodor Ryan är utbildad i Konceptuell Scenkonst vid Malmö Teaterhögskola. Hen har ett intresse för hur konstnärliga processer kan se ut och arbetar ofta lekfullt med teknik och olika medier på scenen.