EGET KONSTNÄRLIGT PROJEKT

22.12.2022

4-29 juli

Vår kurs "Eget konstnärligt Projekt" passar dig som vill arbeta med ett eget projekt under hela månaden. Du får tillgång till arbetslokaler, handledning och ett sammanhang där du kan förverkliga en idé. Det finns skrivbordsplatser, ateljéplatser, klassrum, bibliotek, ljudinspelningsrum, datorprogram mm. Det finns även blackbox och rörelsesalar, men dessa är det lite högre tryck på. 

En månad innan kursstart behöver du skicka in en projektidé på ca 1 A4 där du beskriver vad du ska arbeta med under månaden. Mer info om detta får du via mail när kursstart närmar sig. 

Det går fint att kombinera kursen med fler kurser från programmet. Kontakta oss på info@nordisktljus.se för frågor. 

Förkunskapskrav: Du behöver ha förmågan att kunna driva ditt projekt självständigt. 

Du kan välja hur många antal dagar du vill vara på plats, men det är obligatorisk närvaro den 4 Juli för att få rundvisning i lokaler samt för att träffa handledarna Svante och Theo.

Kostnad:

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs + boende och måltider på skolan- Du bokar valfritt antal dygn på skolan, eller hela månaden om du vill (7900kr/ *rabatterad 5500kr).

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Handledare: Svante Grogarn (SE)

Svante Grogarn är biträdande rektor och leder skådespelarutbildningen på Nordiska folkhögskolan. Svante har en bakgrund som regissör och scenograf och har arbetat i en mängd olika sammanhang, i Sverige och internationellt, i fria grupper och på institutioner. Han har bl a undervisat på Teaterhögskolan Göteborg, Musikhögskolan i Göteborg, Valands konsthögskola, Högskolan för Design och Konsthantverk.


Handledare: Theodor Ryan (SE)

Theodor Ryan är utbildad i Konceptuell Scenkonst vid Malmö Teaterhögskola. Hen har ett intresse för hur konstnärliga processer kan se ut och arbetar ofta lekfullt med teknik och olika medier på scenen.