ACCESSOARER AV ÅTERBRUK

24.06.2024
Bild framställd med hjälp av AI
Bild framställd med hjälp av AI

I dagens slit- och slängsamhälle går många vackra och användbara saker förlorade och i denna kurs fokuserar vi på att ta tillvara på ting som kanske inte anses vara traditionella material att skapa accessoarer av. Vi kommer att arbeta med rester av tyg, papper, glas och metall. Vi kommer också att arbeta med saker som många skulle anse ha förlorat sin funktion, men där vi ser ett helt nytt användningsområde. Det kommer att finnas möjlighet att använda sig av olika tekniker bland annat limning, sömnad och nitning. Arbetet kommer även att vara tematiskt. Kursen innehåller mycket självständigt arbete med konstant tillgång till inspirationshjälp och handledning av kursledarna. Kursen kommer att bjuda på ett spännande möte av tekniker, material och processer utifrån de två kursledarnas respektive erfarenheter och arbetssätt.

Upplägg: Kursen inleds med en kort inspirationsföreläsning och introduktion där vi går igenom material och tekniker. Därefter får ni veckans första tema att förhålla er till och skapa utefter. Följande tre kursdagar bjuder alla på varsitt nytt tema. Målet med kursen är att utforska din egen unika stil och kreativitet, och att ni förhoppningsvis kan bära era färdiga accessoarer vid kursslut. Kursen bygger på mycket självständigt arbete men med konstant tillgång till inspirationshjälp och handledning av kursledarna som är närvarande.

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs

Ta med: Ta gärna med eget material som ni kan tänka er att jobba med.

Datum: 24 - 28 juni (5 dagar)

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-950 kr (låginkomsttagare 750 kr) inklusive lunch alla dagar

Kurspaket-1250 kr (låginkomsttagare 950 kr) inklusive lunch alla dagar


*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL24 när du bokar 


Handledare: Petra Becker (SE)

Petra började arbeta med smycken 2010 och tog sin examen i Guldsmide i Falköping år 2015. Det var via hennes pappa, som är hobbysmed, som en nyfikenhet inför smyckestillverkning väcktes redan 2006. 

"Det ligger en stor frihet i att inte begränsa sina materialval till traditionella smyckesmaterial och arbetstekniker, och det kan ofta kan resultera i helt fantastiska kreationer! Trots att jag i dagsläget till störst del arbetar med smyckesmide i ädelmetaller så är det helt andra material som väckte min kärlek för smyckestillverkning!"

Linn Becker (SE):

Petras syster Linn utbildade sig till modist på Tillskärarakademin i Göteborg 2014, och har sedan dess varit aktiv med sin tillverkning av hattar, hårsmycken och andra accessoarer. Hon har tidigare varit anställd som modist på Göteborgsoperan samt hos Stephen Jones i London. I nuläget arbetar hon framförallt med unika beställningar från privatpersoner samt ställer ut sina kreationer på diverse utställningsplattformer så som Röhsska museet i Göteborg, Textilmuseet i Borås och nu senast på Á la London designmarknad 2023.