VOICE LAB

12.01.2023

25-29 juli. 5 dagar

Kursen fokuserar på samspelet mellan röst, kropp och rörelse för att skapa rum för din röst. Både rum inuti kroppen, genom att släppa spänningar och ge plats åt andning. Men också rum i form av ett personligt och kreativt utforskande av din röst. Detta för att få tillgång till ett brett spektrum av uttrycksmöjligheter. Du kommer också få med dig olika verktyg och ingångar för röstimprovisation, med utgångspunkt i din individuella röst, och i samspel med andra.

Förkunskaper: kursen vänder sig till dig som har teater eller musikbakgrund, eller till dig med annan bakgrund som känner en nyfikenhet inför att utforska din röst i samspel med din kropp.

Språk: Kursen ges på Svenska och på Engelska vid behov.

Datum: 25-29 juli. 5 dagar

Kostnad:

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs med boende och måltider på skolan- 2500 kr (1500kr rabatterad*)

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Kursledare: Johanna Ståhl (SE)

Johanna arbetar bland annat på Musikhögskolan i Örebro, där hon undervisar i skådespeleri, röst och pedagogik. Hon är utbildad på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan 2013 har hon fördjupat sig inom rösttraditionen The Roy Hart Theatres arbetsmetod. Denna tradition utgår från "the extended voice" som innebär ett nära samspel mellan röst, kropp och vårt psykologiska inre liv som också rösten är en del av. Genom att vidga röstens uttryck och omfång kan vi också utvecklas som människor. Johanna Ståhls ingång är att rösten både är en del av våra unika personliga erfarenheter och även ett konstnärligt verktyg med möjlighet för ett brett spektrum av klangfärger och uttryck. 

Foto: Anna Carin Isaksson
Foto: Anna Carin Isaksson