REFRAME YOUR HISTORY – DOKUMENTÄRFILM

12.01.2023

3 - 7 juli

Välkommen till en vecka i verkstadsformat, där vi tillsammans utforskar filmskapandet som berättande praxis!

Historien är inte neutral - och det är ditt berättande om den inte heller. I denna kurs får du återbesöka en berättelse om samhället och göra en alternativ personlig berättelse som bryter med det gängse narrativet. Vi jobbar med filmkameran som verktyg och en dokumentär, personligt engagerad ingång till berättandet. Det blir roligt, utmanande och helt utan löften om resultat. Ditt projekt kan bli början till ett längre utforskande eller ta slut när veckan gör det. Oavsett vad kommer du gå härifrån med nya verktyg till att jobba dokumentärt tillsammans med nya bekantskaper.

Upplägg: Kursen kombinerar föreläsning, eget arbete i grupp och responssamtal. Du får inspiration från några av de nyaste filmerna. I grupparbetet jobbar du med andra filmare som, precis som du, vill utmana sättet vi förstår vår värld. 

Ta med: Ta i första hand med egen kamera, utrustning och dator med filmredigeringsprogram om du har. Det finns ett fåtal lånekameror och datorer med Final Cut för dig som inte har eget.  

Förkunskaper: Du ska ha grundläggande erfarenhet i att filma med en filmkamera och redigera i Final Cut Pro (eller ditt egna program). Kursen förutsätter att du kan hantera de tekniska bitarna av filmskapandet på ett självständigt sätt. Du ska även ha idéer till ett eller ett par ämnen som du gärna vill utforska.

Datum: 3 - 7 juli (5 dagar)

Språk: Danska, Svenska, Engelska

OBS! Kursledarens hund kommer finnas på plats i filmhuset (övriga lokaler är djurfria).

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden-6000 kr

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar 


Kursledare: Louise Hollerup (DK)

Louise Hollerup är oberoende filmare, ursprungligen från Danmark och numera bosatt i Göteborg. Hon har en master i visuell antropologi från Aarhus och en MFA Film från HDK-Valand. Louise har gjort filmer och skrivit artiklar om ämnen såsom nordisk kolonialism och kvinnlig kroppsbehåring. Titlar inkluderar Bilder av dig (2023), Arctic Love Parade (2021) och the Hairy Stories trilogy (2016-2018). 

www.louisehollerup.com