KONSTEN ATT GÖRA FILM

02.08.2021

2-6 augusti, 5 dagar

FULLBOKAD

Vill du skapa konst och poesi med rörlig bild och ljud? En praktisk workshop där vi utforskar filmens poetiska potential. Låt tusen blommor blomma!

Kursen sätter konsten, poesin och det kreativa skapandet i centrum. Den baseras på praktiska övningar som sen visas och diskuteras i grupp. Övingarna ger en enkel ram som du kan vara kreativ inom, samtidigt som det finns frihet för de idéer du själv bär på. Abstrakt, experimentellt, romantiskt eller samhällskritiskt - det är dina fascinationer och inspirationer som kommer att utforskas!

Du får gärna arbeta individuellt, men det finns också möjlighet att anmäla dig tillsammans med någon du vill samarbeta med. Utrustning för foto, ljud och klipp finns, samtidigt som det är möjligt att använda egen kamera eller mobiltelefon.

Datum: 2-6 augusti (5 dagar)

Kostnad: 1400kr inklusive kursavgift, boende och mat (frukost, lunch och kvällsmål). 

Om du inte vill bo på skolan betalar du en kursavgift på 200 kr. 

Är du bosatt i ett annat nordiskt land? ges du 15% på boende & mat!

Språk: Norska/Svenska/Engelska anpassat till kursdeltagarna.


Kursledare: Jon Carlstedt (NO)

Jon Carlstedt är regissör på den prisvinande novellfilmen Mustang, utbildad vid Den Norske Filmskolen och ägare av Midgard Media. Jon verkar i dag som regissör, producent och filmpedagog. Han har även en bakgrund som fotograf och grafisk designer och har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin.