KONSTEN ATT BARA KÖRA

01.07.2024

"Konsten att bara köra" är en konstkurs under fem dagar i ledning av den göteborgska konstnären Ossian Melin. Kursen siktar på att lösa upp knutar i ens kreativa arbete och lära ut ett arbetssätt som springer ur en anti-intellektuell, energidriven, lustfylld, tillåtande, demokratiserande konstsyn. Kursen uppmuntrar eleverna att istället för att stanna upp och analysera i sitt arbete, snarare lägga till, och lägga till, och lägga till igen. Istället för att börja tveka på sig själv och försöka bli så "exakt" som möjligt. Att arbeta helt utan agenda och intellektuell tolkning av sitt egna verk.

Förkunskaper: Kursen passar dig som är intresserad av konsthistoria, bildkonst, installationskonst. Du behöver inte ha några tekniska förkunskaper av måleri eller annan bildkonst, men en vilja att utforska och prova.

Datum: 1 - 5 juli (5 dagar)

Språk: Svenska

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-950 kr (låginkomsttagare 750 kr) inklusive lunch alla dagar

Kurspaket-1250 kr (låginkomsttagare 950 kr) inklusive lunch alla dagar


*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL24 när du bokar 


Kursledare: Ossian Melin (SE)

Ossian Melin, född 1990 i Göteborg, är en svensk konstnär och film- och teaterregissör som är del av kollektivet "KonstAB - Helhetslösningar inom kultursektorn".
Utgångspunkten i hans konst är inte en vilja att "spegla samtiden" utan i en dada-anda rädda konsten från sin samtid. Han har bland annat satt upp föreställningar på Dramaten, Göteborgs Stadsteater och Stockholms Stadsteater. 2023 släpptes KonstABs första långfilm "Vernissage hos Gud" på svenska biografer.
I sin bildkonst arbetar Melin med befintliga objekt, skulptur, collage, grönsaker och med större installationer där tillblivandet och förhållningssättet är en del av verket.