IMPROVISATION FIELD TECHNIQUE 1 & 2 

30.01.2023

21 - 23 juli IFT 1/ 24 - 28 juli IFT 2

IFT 1

-STAGE PRESENCE 

(3 DAYS)

Improvisation Field Technique erbjuder ett intuitivt förhållningssätt till den konstnärliga processen. Det är ett verktyg för att navigera i upplevelsen av inspiration och "ovetande".

Fokus under denna helgkurs är djupdykning i scennärvaro, andetag, rumslig medvetenhet och hur fysiska och känslomässiga impulser kan skapa energifält, karaktärer och berättelser.

Kursen är en grundlig introduktion till kärnelementen i Improvisation Field Technique, och en "uppvärmning" för dig som deltar i 5-dagarskursen. Om du har arbetat med Sarah tidigare kan du se denna helg som en upprepning som fördjupar din förståelse, lika mycket som det kommer att vara en tid för att landa på platsen.

Vi arbetar med de element som leder fram till vad du än ska göra på scen. Såsom andetag, rumslig medvetenhet, koppling inåt och utåt, imaginära rum, emotionella energifält och hur berättelsen eller uttrycket uppstår ur dem.

Ta med: Kläder som du känner dig bekväm i. En anteckningsbok och penna.

Upplägg: Undervisningen kommer att vara centrerad kring kroppsuppvärmning, gruppövningar (på kurstemat), meditation, självreflektion & delning.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Alla typer av (aspirerande) scenartister kan delta (skådespelare, performancekonstnärer, improvisatörer, sångare, dansare...). 

Datum: 21 - 23 juli (3 dagar)

Språk: Engelska

IFT 2

-IMPROVISED SCENES AND LONGFORM 

(5 DAYS)

Fokus för denna 5-dagarskurs är improviserade scener och "longforms". Vi kommer att utveckla karaktärer, improvisera dialog och arbeta med den psykologiska närvaron av fenomen/karaktärer som inte är fysiskt närvarande i scenen (t.ex. en ängel, en avliden far, ett ännu inte fött barn...). 

En viktig del av IFT är att den lär dig hur du kommer förbi det mentala bruset av "bra och smarta idéer" och den inre kritikerns självcensurerande röst. Tekniken odlar din tillit till det intuitiva och förfinar din förmåga att lyssna till den inre logiken i känslomässiga impulser.

Nyckelord: Energifält, imaginära rum, koherens & inre logik.

Upplägg: En kombination av gruppövningar och masterclass undervisning.

Ta med: Kläder som du känner dig bekväm i. Vi kommer att göra fysisk uppvärmning på morgonen.

Förkunskaper: Det är ett absolut plus - men inget krav - om du går helgkursen som förberedelse för denna 5-dagarskurs eller att du har gått kurser med Sara tidigare. 

Datum: 24 - 28 juli (5 dagar)

Språk: Engelska, Svenska, Danska och Norska


Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden-6000 kr

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar 


Kursledare: Sarah Kenter (DK)

Sarah Caroline Kenter är grundaren av Improvisation Field Technique® och teaterensemblen FELT. Hon undervisar i teaterimprovisation och intuitivt skrivande. Sarah är gästlärare vid Copenhagen Film & Theatre School (KFTS), Nordiska Teaterskolan (Göteborg), Copenhagen Acting School och Stockholm Improvisation Theatre.