ARDUINO - INTERAKTIV KONST

02.01.2023

15 juli-17 juli. 3 dagar

Vill du lära dig att bygga interaktiva installationer? Är du nyfiken på grunderna i programmering? 

I den här kursen introduceras du till lättanvänd interaktiv teknologi och möjligheter att fläta samman den med konst. Kursens arbetsredskap kommer att vara Arduino. Det är (något förenklat) en liten dator med olika sensorer som används för att interagera med ljud, ljus eller rörlig bild. Den är billig, nybörjarvänlig och rolig att använda. HÄR presenteras Arduino genom ett spännande TED-talk. 

Kursen passar nyfikna och konstnärer som är intresserade av att skapa installationer där ljud, ljus eller rörlig bild påverkas genom interaktivitet. Även elektroniska musiker och teatertekniker som är intresserade av programmering och elektronik kommer att ha nytta av kursen. 

Kursen är på nybörjarnivå och kräver inga förkunskaper. Efteråt kommer deltagarna ha skapat en förståelse som gör det möjligt att självständigt arbeta vidare med Arduino inom sitt eget konstfält.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Datum: 15-17 juli (3 dagar)

Språk: Svenska, Engelska

Kostnad:

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs med boende och måltider på skolan- 1500 kr (600kr rabatterad*)

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Kursledare: Niklas Möller (SE)

Niklas Möller är konstnär med fokus på interaktiv konst, baserad i Göteborg. Han har skapat med Arduino i bland annat installationen Om Hon Vore En Väderlek (Folkteatern Göteborg) samt den interaktiva filmen A New Tree Grows (AHA! Festival samt Gothenburg Fringe Festival). Niklas har en utbildning i programmering från Göteborgs Universitet där han forskade kring relationen teknik och konst. Han är även konstnärligt utbildad vid London International School of Performing Arts.