en-VISTOLKNING OCH SCENNÄRVARO

21/02/2023

24 - 30 juli

Den här kursen vänder sig till dig som framföra sånger för en lyssnande publik. Du kan ha stor eller liten erfarenhet av liveframträdanden. Vi arbetar med uttryck där sångtexten och kommunikationen med publiken är central. Med olika drama- , sång och improvisationsövningar skapar vi ett tryggt rum där var och en kan undersöka sin autentiska närvaro på scenen.

Upplägg: Vi arbetar med övningar i att vara spontan, att lyssna, att ta plats, att stanna kvar i det obekväma och att undersöka vår lust att stå på scen och våra rädslor för detsamma. Vi jobbar med konkreta frågor som: Varför villl jag stå på scen? Hur vill jag tolka min sångtext på scenen? Vem vill jag vara som artist? Var och en får feedback på sitt scenframträdande i masterclassformat. Vi arbetar också individuellt med reflektionsövningar. Varje kursdeltagare får sätta upp sitt eget mål för kursen, kopplat till kursens innehåll.

Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som framför textbaserad musik på scen och vill jobba med ditt publika framträdande. Du behöver inte ha arbetat professionellt med detta.

Ta med: Två förberedda sånger som du kan utantill. Ta med texter till dessa. Ta med eget instrument (rösten räknas som instrument). Flera pianon finns på plats.

Datum: 24 - 30 juli (7 dagar)

Språk: Svenska, Engelska

Kostnad: 

Kursavgift enstaka kurs- 550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket- 850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden- 6000 kr 

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar kurs


Kursledare: Maja Heurling (SE)

Maja Heurling gick Nordiska Visskolan 1996/97, och har arbetat som visartist i mer än 25 år. Hon är också dramapedagog och har arbetat länge inom folkbildning. "Genom åren år har jag gått i en mängd olika typer av coachning, meditation, och scenisk träning. Successivt har jag satt ihop en egen verktygslåda för att hantera de utmaningar som scenarbetet och skapandet innebär. Jag hämtar idéer och övningar från sångträning, improvisationsteater, meditation, clownträning, terapi- och coachningtekniker." 

Deltagare om Majas kurser: 

"En perfekt kurs om man vill gå till kärnan i sitt artisteri." 

"Maja är en superb guide för att skärpa förmedlandet av sånger."