THE CONNECTED VOICE IN A SOUNDING BODY

04/02/2023

16-18 juli. 3 dagar. 

FULLBOKAD

I kursen "The connected voice in a sounding body" fokuserar vi på kunskap och metoder för att koppla rösten till kroppen. I ledning av sångaren och röstkonstnären Ruth Wilhelmine Meyer undersöker vi länken mellan andning och sång/tal utifrån kroppslig medvetenhet - och hur denna kunskap kan förstärka våra scenuttryck. 

Kursen passar dig som är intresserad av musik/sång eller teater/skådespeleri. Den passar också dig som i stort är nyfiken på att utforska rösten och kroppens möjligheter. 

Till helgen förbereder du tre sånger eller texter. 

Ha på dig lösa, bekväma kläder. 

Varmt välkommen! 

Datum: 16-18 juli (3 dagar). Kursstart 17:00 på fredagen. 

Språk: Norska/Engelska anpassat till kursdeltagarna


Kursledare: Ruth Wilhelmine Meyer (NO)

Ruth Wilhelmine Meyer har med inspiration från folkmusik, klassisk sångtradition och rösttekniker från avantgardetraitionen utvecklat ett icke-verbalt röstuttryck på mer än 6 oktaver. I sina projekt interagerar hon ofta med instrumentalister och sångare med olika uttryck och musikaliska ursprung i konserter, sceniska föreställningar, filmer och ljudinstallationer som visas över hela världen. Genom månguttryckta sångljud skapar hon ljudbilder mellan det realistiska/orealistiska och det förväntade/oväntade, så att ljudet själv är berättaren.

Läs mer om hennes arbete HÄR