ORD & LJUD 

21/02/2023

- Skapa ditt egna ljudkonstverk

2-6 augusti, 5 days

Är du nyfiken på ljudkollage och vill skapa ett eget personligt ljudverk? Är du intresserad av spoken word, poesi, musik och field recordings? Välkommen att delta på kursen ORD & LJUD! 

"I ORD & LYD - Byg dit eget lydkunstværk har vi fokus på tekst/ord og lyd/musik. Lyt til verden på en helt ny måde ved at arbejde kunstnerisk med ord og lydflader. Vi laver 'field recordings' (optager naturen og ting etc.) og bruge det til at lave soundscapes. Vi arbejder med ord, skrift og poesi. Og så blander vi det hele via software, hvor vi arbejder med digitale effekter og værktøjer. I løbet af workshoppen kommer du til at arbejde med kreative processer, lyddesign, skriveteknikker, komposition mm."

Kursen blandar grupplektioner med arbete på egen hand. Med utgångspunkt i undervisning och gemensam inspiration möts vi och utvecklas, samarbetar och följer varandras processer med att skapa vårt personliga universum av ljud och ord. Undervisningen består av konkreta verktyg - programvaror, tekniker och inputs. Det krävs inga förkunskaper utöver en nyfikenhet på ljud och ord.

Du behöver ta med en egen dator och ljudupptagare/smartphone. Vi kommer arbeta i Ableton Live, som kan hämtas på ableton.com under en gratis provperiod på 90 dagar. 

Datum: 2-6 augusti (5 dagar)

Språk: Danska/Engelska anpassat till kursdeltagarna


Kursledare: Per Bloch (DK) 

Per Bloch är dansk författare, musiker och performancekonstnär. På albumet "Vi skal noget sammen" sammansmälter han ord, musik och ljudlandskap. Hans musikalbum "Kokoro" består av åtta kärlekssånger på åtta olika språk. Läs mer om Per Bloch på www.stimuli.dk och hör hans spoken word-album här: https://Stimuli.lnk.to/ViSkalNoget. Per Bloch kommer hålla kursen tillsammans med sin fasta ljudkollega Mikkel Gemzøe.