MANUS FÖR FILM & TV

31/01/2023

4-31 juli 2022 (20 dagar) 

Manus för film och TV är en månadslång kurs som blandar undervisning på plats och på distans. Kursen består av praktiska skrivövningar, inspirationsföreläsningar och egen skrivtid där du som deltagare ges verktyg att utveckla såväl idé som text. Vi går igenom dramaturgi, karaktärsutveckling och språkliga grepp samt pratar om hur du kan pitcha din idé för produktionsbolag och söka finansiering.  Kursens mål är att du ska ha verktyg att kunna gå från idé till färdigt manus för film eller TV. 

Förkunskaper 

Kursen passar dig som har en bakgrund i film, teater eller skrivande och som söker metoder, verktyg, tid och handledning för att utveckla en idé. Du behöver inte ha en färdig idé innan kursstart, men för att underlätta din egen skrivprocess kan det vara bra att du börjar fundera på vad du skulle vilja skriva. 

Upplägg: 

4-8 juli: Lärarledd undervisning på plats
9-27 juli: Egen skrivtid med handledning på zoom

28-31 juli: Uppsamling på plats och möjlighet att läsa upp WIP arbete på Nordiskt Ljus festivalhelg

Kostnad:

Enstaka kurs: 500kr (300kr rabatterad*)

Du bokar valfritt antal dygn på skolan med boende & måltider för 500kr/dygn (ink mat) för ordinarie eller 300kr/dygn (ink mat) rabatterat*

Vill du bo hela månaden kostar det 7900kr (ordinarie) eller 5500kr rabatterad*. Kursen är CSN berättigad och Festivalpass ingår i denna kurs!

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Kursledare: My Sandström (SE)

My Sandström är utbildad i filmregi och produktion på Akademin Valand (Fd Filmhögskolan) vid Göteborgs universitet 2009-2012. Hon regidebuterade 2008 med Förfluten ensamhet. År 2010 vann hon Startsladden på Göteborg Film Festival med Nudisten. Hon gjorde Pappa kom fram 2012 och Knuffen 2014. En del av prispengarna från Nudisten användes till att producera Kulturpengar 2015. Med den vann hon Tempo Short Award. My har de senaste åren arbetat som manusförfattare på SVT och på produktionsbolag. My jobbar parallellt med både fiktion och dokumentär. Hon hoppas med denna kurs kunna inspirera till skrivande som leder till en film eller serie som faktiskt går i produktion.