KREATIVT LÅTSKRIVANDE

21/02/2023

25-29 juli. 5 dagar

FULLBOKAD

Kontakta info@nordisktljus.se för att hamna på väntelista. 

Att skriva musik behöver inte ske efter ett speciellt mönster, det finns många olika sätt att gå till väga. Många olika sätt att komma in i ett flow på. Ibland kan det vara nödvändigt att bryta mönster och komma in i nya tankebanor. Det ska vi jobba med i denna kurs. Tonvikten kommer att ligga på text och melodi, men vi kommer även att jobba med ackord och struktur. Vi kommer att ta del av inspirerande kreatörers musik och ord men framför allt kommer vi att jobba med att få fram ett flöde av att skriva musik och text, dels i grupper men även på egen hand. Vi kommer att jobba med att släppa kontroll, att skriva intuitivt, men även med att kunna skriva kontrollerat och med en riktning. När det gäller textförfattandet kommer kursen att lägga vikt på svängighet och sångbarhet men även jobba med olika perspektiv och stilar. 

Förkunskaper: Du behöver ha förmågan att kunna arbeta kreativt på egen hand och i grupp. Ta med gitarr om du har. Det finns tillgång till pianon och ett urval av andra instrument på plats. Mer info kommer inför kursstart om vad du behöver förbereda och ta med. 

Språk: Svenska, Engelska 

Datum: 25-29 juli (5 dagar)

Kostnad: 

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs med boende och måltider på skolan- 2500 kr (1500kr rabatterad*)

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!

  


Kursledare: Anna Ahnlund (SE)

Anna Ahnlund är musiker, sångerska och kompositör. Hon skriver främst texter på svenska men har även skrivit en hel del på engelska. Anna skriver svenska texter till sina soloprojekt och till bandet Dina Ögon. Hon har även skrivit musik, då främst med engelska texter, till föreställningar för bl.a. Cirkus Cirkör och jobbar just nu med barnföreställningen TOPOS. 

"Att skapa är för mig synonymt med att samla. Samla alla fragment jag hittar. Det behöver inte vara storslaget, men om det är ett ord, en mening, en melodi eller ackord som väcker något hos mig så samlar jag. Sållar. Skriver ned, spelar in."