ART & RESISTANCE

17/07/2023

17 - 21 Juli

KONST & KAMP är en konstkurs under fem dagar i ledning av den samiska konstnären och aktivisten Anders Sunna. Med avstamp i personliga konflikter och förtryck arbetar vi med att skapa konst som belyser och berör på ett större plan. Vi rör oss mellan konst och aktivism, mellan klassiska tekniker och nya tekniker och skapar konst som rör sig från det privata ut i det offentliga rummet och in i den politiska sfären. Vi undersöker konst som en ventil för ilska och frustration, samtidigt som vi genomgår glädjefyllda skapandeprocesser.

Upplägg: Kursen inleds med en introduktion av Anders Sunnas konstnärskap och bakgrund och följs sedan upp av kollektivt och enskilt skapande. Vi använder och utforskar olika tekniker så som teckning, måleri och skulptur av både vanliga och ovanliga material.

Förkunskaper: Kursen passar dig som är intresserad av politisk konst, bildkonst, aktivism och konst som motstånd. Du behöver inte ha några tekniska förkunskaper av måleri eller annan bildkonst, men en vilja att utforska och prova. 

Datum: 17 - 21 juli (5 dagar)

Språk: Svenska

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar Kursledare: Anders Sunna (SA)

Anders Sunna är född 1985 i Kieksiäisvaara i Tornedalen, utbildad på Konstfack i Stockholm är numera bosatt i Jokkmokk. Utgångspunkten i hans konst är ofta den egna släktens historia och den långvariga konflikten med Länsstyrelsens Rennäringsdelegation i Norrbotten. I sin konst arbetar Sunna med tjocka färglager, graffiti, collage, tryck och med större installationer och motiv som skildrar förtryck mot samer. Sunna är en av de konstnärer som ska representera Sámpi i nordiska paviljongen under Venedigbiennalen år 2022.