en-AUDIOWALK - LJUD, TEXT OCH PLATS

14/02/2023

17 - 23 juli

I den här kursen kommer du att introduceras för och få möjlighet att tillsammans med andra skapa en audio walk. I slutet av kursen kommer deltagarna att ha möjlighet att pröva sina skisser i ett mindre format under kurshelger. Audio walken har en inneboende potential att få oss att lyssna, se och röra oss i världen på nya sätt. Genom workshops, föreläsningar och eget skapande kommer du att få metoder, verktyg och praktiska redskap. Tillsammans kommer vi att undersöka relationen mellan ljud, text och plats. Med inspiration från ett scenkonstnärligt perspektiv i mötet med deltagarnas kompetenser kommer vi att prata om audio walkens potential som en form i gränslandet mellan fiktion och omgivning. Utifrån deltagarnas specifika områden och intressen hoppas vi att kursen ska bjuda på inspiration och kunskap till att skapa nya verk.  

Upplägg: Kursen kommer att innehålla föreläsningar och både individuellt och gemensamt arbete i grupp. Den mesta av undervisningen sker i form av workshops där vi utifrån dom olika delarna, text, ljud och plats kommer att göra olika typer av övningar. Deltagarna kommer att arbeta kreativt med text, inspelning och plats. Förhoppningen är att deltagarna efter kursen fått grundläggande verktyg för skrivande, inspelning och klippning för att skapa sina egna audio walks. Deltagarna kommer att få tillgång till teknik för inspelning, binaural-inspelning och redigering.

Ta med: All teknik finns tillgänglig på kursen men du behöver en egen dator för skrivande.

Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som har någon form av konstnärlig praktik och passar dig som inte tidigare har jobbat med audio walks.

Datum: 17 - 23 juli (7 dagar)

Språk: Svenska, Engelska

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden-6000 kr

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar 


Kursledare: Johanna Karlsson och Theodor Ryan (SE)

Kursen leds av Johanna Karlsson och Theodor Ryan. Dom har båda en kandidat i Konceptuell scenkonst från Teaterhögskolan i Malmö. Tillsammans har dom bland annat gjort Visby walk, en audio walk som spelades i Visby under sommaren och hösten 2021. Nu senast var dom aktuella med In the mood, en audio experience för två personer, som hade premiär på Nordisk Panorama hösten 2022. Johanna Karlsson arbetar interdisciplinärt inom fältet för scenkonst och har förutom audio walks gjort flera platsspecifika projekt. Hon har en bakgrund inom skrivande för scen och utforskar ofta med alternativa sätt att arbeta med text inom scenkonst. Theodor Ryan arbetar inom fältet för scenkonst. Hen har ett intresse för hur konstnärliga processer kan se ut och arbetar ofta lekfullt med teknik och olika medier på scenen.