ATT SKRIVA DRAMATIK

31/01/2023

12 juli-8 augusti, 4 veckor

Kursen är en introduktion till dramatisk skrivande, och består av både lärarledda lektioner och egen skrivtid. Du som deltar får möjlighet att prova på att skriva dramatik, och utveckla ett eget skrivprojekt under handledning av en professionell dramatiker. Kursen kommer även att introducera olika former av dramatisk text, och inbjuda till diskussioner om vad som egentligen gör en text scenisk.

Under första veckan varvas lektioner i pjässkrivandets grunder med kortare skrivövningar, gemensam pjäsläsning och diskussioner om olika slags dramatik. Därpå följer två veckors eget skrivarbete med tillgång till handledning. Under helgen som följer ses vi för gemensamma textsamtal, vartefter arbetet med egna texter fortsätter. Kursen avslutas med en uppläsning (för den som vill) den 7 augusti under festivalhelgen på NORDISKT LJUS. 

Kursen vänder sig till dig som har viss erfarenhet av kreativt skrivande, men inte nödvändigtvis har provat på att skriva just dramatik. Du som söker är nyfiken på dramatisk text, och har förmåga att driva ett eget skrivprojekt under en kortare tid.

Datum: 12 juli - 8 augusti (4 veckor)

Inledande skrivvecka: 12-16 juli (5 dagar)

Textträff: 30 juli-1 augusti (3 dagar) 

Uppläsning: 7 augusti

Språk: Kursens undervisningsspråk är svenska, men du som skriver på engelska, norska eller danska är också varmt välkommen att delta. 


Kursledare: Manda Stenström (SE)

Manda Stenström är dramatiker och dramaturg, och har de senaste åren skrivit pjäser för bland annat Ung scen /öst, Estrad Norr och Riksteaterns LÄNK-projekt. Hon är för närvarande deltidsanställd som dramaturg för Ung scen /öst, samtidigt som hon skriver för Teater Västernorrland. Manda har utbildning från Teaterhögskolan i Malmös dramatikerprogram (2011-2014) och har även läst vid Biskops-Arnö Folkhögskolas dramatiklinje.