en-AKTIVISM GENOM FILM

07/02/2023

10 - 14 juli 

 Vill du göra film om din aktivism? Eller utforska hur du med hjälp av filmens språk kan vara med och skapa samhällsförändring? 

Film kan användas som medium som på många olika sätt kan skapa rörelser i samhället. I den här kursen fokuserar vi därför på vad du brinner för, vem du gör film för och hur filmen kan användas som aktivism. Filmskaparen Aka Hansen undervisar utifrån sina erfarenheter som feminist, ursprungsbefolkning, aktivist, mor och kvinna i filmvärlden. Kom och delta i en kurs där vi skapar ett tryggt rum där vi kan utveckla både vår aktivism och vårt filmskapande. 

Upplägg: Under veckan tittar vi på relevanta filmer, för diskussioner om dessa, pratar om aktivism och gör små övningar som kickar igång din kreativitet och filmskapande. 

Förkunskaper: Kursen är för dig som vill bli mer aktiv i ditt filmspråk. Det är inte nödvändigt att ha erfarenhet av att göra egen film, men det kan underlätta om du har viss erfarenhet av filmspråket för att kunna ta till dig kursen på bästa sätt.

Ta med: Mobil eller kamera, samt egen dator eller ipad

Datum: 10 - 14 juli (5 dagar)

Språk: Engelska, Danska

Kostnad:

Kursavgift enstaka kurs-550 kr (låginkomsttagare 350 kr)

Kurspaket-850 kr (låginkomsttagare 550 kr)

Boende & mat- 550 kr/dygn (låginkomsttagare 350 kr/dygn)

Boende & mat, hela månaden-6000 kr

Boka boende här: https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/boende-nordiskt-ljus/

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL23 när du bokar Kursledare: Aka Hansen (GL)

Aka är en Inuk-filmare från Kalaallit Nunaat. Hon har arbetat med film och tv i 15 år och är aktiv i avkoloniseringsdebatten sen flera år. Hon har studerat på den danska alternativa Super16-filmskolan (2015-18) och har sedan 2007 gjort flera uppmärksammade filmproduktioner på Grönland, så som ungdomsprogrammet "Inuusuttut Silarsuaat" ("Youngsters Universe"), komedin "Hinnarik Sinnattunilu" and thrillern "Qaqqat Alanngui". Sedan 2013 driver Aka sitt eget filmproduktionsbolag "Uilu" som arbetar med målet att producera fler berättelser om ursprungsbefolkning, om Grönland och dess människor.