RESIDENS FÖR SCENKONST

I SAMARBETE MED KULTURUNGDOM


Tillsammans med KulturUngdom bjuder vi in till ett scenkonstresidens under en vecka! Residenset är till för dig/er som vill arbeta med en produktion eller utforska en konstnärlig idé. Kanske vill du/ni repetera en föreställning, researcha en frågeställning eller arbeta med något helt nytt? Residenset tar plats på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och under veckan ingår boende, mat, arbetslokal, handledning, ett arvode på 999kr/person, samt en work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus avslutande festivalhelg.

Vem kan söka?
Du som är mellan 18-30, är bosatt i Västra Götalandsregionen, är utövare av någon form av scenkonst och medlem i KulturUngdom* kan söka. Du kan söka som enskild person, som duo eller mindre grupp.

*Att vara medlem i KulturUngdom kostar inget och det finns inga förbindelser. Däremot är du med i ett ungt kulturnätverk och får ta del av alla KulturUngdoms aktiviteter. Du kan bli medlem i KulturUngdom i samband med att du söker residenset.

Datum?
Residenset sker v. 30, måndag 24/7 till söndag 30/7.

Vad ingår?
Boende, mat, arbetslokal, handledning, ett stipendium på 999kr samt en work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus avslutande festivalhelg.

Hur söker ni?
Ansök genom att fylla i följande formulär, där du berättar om vem du/ni är som söker och vad du/ni önskar göra under veckan. Ansökningen är öppen till 1 april och besked ges senast 1 maj.

Om KulturUngdom

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.

Läs mer på www.kulturungdom.se