IMPROVISATION & RÖRELSE

30.07.2021

- Ett utforskande i dans och rörelse


30 juli - 1 augusti, 3 dagar

eller 2 augusti - 5 augusti 4 kvällar

FULLBOKADE


Välkommen till en workshop i Gaga och Improvisation. En djupdykning i Gagans rörelsespråk för att sedan utforska vidare hur vi med hjälp av metodens olika verktyg och kvaliteter kan finna större bredd och tillgänglighet i vårt fysiska uttryck i dansen. Både från ett utforskande och från ett performativt perspektiv. 

Vi kommer att jobba individuellt, men också i kommunikation med andra, genom olika grupp-improvisationer och 'scores'. Ett tillfälle att genom kroppen och dansen få undersöka, reflektera och uttrycka sig. Inga förkunskaper i dans krävs. 

Gaga härstammar från idéen om rörelsens dynamiska, läkande och ständigt föränderliga kraft, utvecklat av israeliska Batsheva Dance Company's konstnärliga ledare Ohad Naharin. Metoden ger oss möjlighet att utforska och upptäcka kroppens oändliga rörelsemöjligheter, utmana våra vanor och ovanor samtidigt som vi kommer i kontakt med våra sinnen och inre fantasier. Gaga öppnar upp för lyssnandet till kroppens egna förmågor, och utforskandet inom ett brett spektrum av olika texturer, kvaliteter och rörelser.

Kursen finns som kväll och helgkurs!


Helgkurs: 30 juli - 1 augusti (3 dagar) FULLBOKAD!

Språk: Engelska/Svenska anpassat till kursdeltagarna.

Plats: Nordiska Folkhögskolan i Kungälv


Kvällskurs: 2 augusti - 5 augusti (4 kvällar, 18-21:00) FULLBOKAD!

Språk: Engelska/Svenska anpassat till kursdeltagarna.

Plats: OBS! Denna kurs ges på Kajskjul 46, Fiskhamnsvägen 43B, i Göteborg. Närmsta hållplats Chapmans Torg.


OBS! Update! Pga sjukdom kommer istället Jens Brøndum och Tanja Andersson att hålla kursen. 

Kursledare: Emma Rozgoni (SE)

Emma Rozgoni har sin bas i Stockholm och arbetar som lärare, dansare och rörelsecoach. Hon är utbildad dansare vid Kunsthögskolan i Oslo (2009). Efter många års utforskande i Gaga tekniken, med Ohad Naharin och Batsheva Dance Company i Tel Aviv, frilansande i Amsterdam och Israel, samt ett år vid Gaga Teacher Program, blev Emma certifierad lärare 2012. Hon har undervisat vid bland annat GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga Baletten, Cullbergbaletten, Skånes Dansteater, Iceland Dance Company, Teater-/Dansalliansen, Stockholm Konstnärliga Högskola (StDH), Iceland Academy of the Arts, mfl.. Emma är också intiativtagare och medskapare till Improvisations festivalen i Ytterjärna 'Metamorphosis- Improvisation and Movement Research Festival.'