FÖRSTÅ DITT FILMKALL

26.07.2021

26-30 julI. 5 dagar

I kursen "Förstå ditt filmkall" fokuserar vi på att hitta den kärna som gör dig till en bra filmskapare. Vi undersöker olika tekniker och metoder för att ta fram de berättelser du vill berätta, med fokus på att hitta dina drivkrafter och din egna röst. 

- Vad brinner du för?

- Vem gör du film för?

- Varför är din historia viktig att berätta?

Dessa och andra relevanta frågor kommer vara kursens fokus där filmskaparen Aka Hansen undervisar utifrån sina erfarenheter som feminist, ursprungsbefolkning, aktivist, mor och kvinna i filmvärlden. Genom föreläsningar blandat med både gemensamt och enskilt arbete hittar vi den gnista som gör dig till en bra filmberättande - och hjälper dig formulera och förstå ditt alldeles egna filmkall.

Kursen passar dig som vill komma vidare med din filmidé, eller dig som gärna vill göra film men som behöver guidning och vägledning i att formulera och förstå det du vill berätta. 

Datum: 26-30 juli (5 dagar) 

Språk: Anpassas till kursdeltagarna. Aka talar grönländska, danska och engelska.

Kurspaket: Se vårt kurspaket i film för att kombinera denna kurs till en hel månad på Folkhögskola. Kursen passar också särskilt bra som en del i Eget Projekt


Kursledare: Aka Hansen (GL)

Aka föddes i Aarhus 1987 och har en grönländsk mamma och en dansk pappa. Hon har studerat på den danska alternativa Super16-filmskolan (2015-18) och har sedan 2007 gjort flera uppmärksammade filmproduktioner på Grönland, så som ungdomsprogrammet "Inuusuttut Silarsuaat" ("Youngsters Universe"), komedin "Hinnarik Sinnattunilu" and thrillern "Qaqqat Alanngui". Sedan 2013 driver Aka sitt eget filmproduktionsbolag "Uilu" som arbetar med målet att producera fler berättelser om ursprungsbefolkning, om Grönland och dess människor.


OBS! OPEN CALL Avtryck + Nordiskt Ljus

I samarbete med KulturUngdoms projekt Avtryck erbjuds nu tre platser på tre av våra sommarkurser, som alla utgår från perspektiv om historia, aktivism, konst och politik, ursprungsbefolkning, kamp och berättelser. I platsen ingår kursavgift, mat och boende under hela kursperioden! Du måste vara boende i VGR och mellan 18-30 år för att kunna söka.

Gäller för kurserna:

- Fotografiskt Berättande med Inuuteq Storch

- Konst & Kamp med Anders Sunna

- Förstå ditt Filmkall med Aka Hansen

Hur ansöker jag om en plats?
Mejla konst-, slöjdkonsulent och samordnare för projektet Avtryck konst, plats och aktivism Elin Åström elin@kulturungdom.se och berätta lite om dig själv, ge en enkel motivering till varför du vill gå kursen och vad i kursbeskrivningen som väcker intresse och nyfikenhet. Ange om du är intresserad av en eller flera av kurserna. I din plats ingår att du vill dela med dig av din process på vår hemsida efter sommaren, i en form som passar dig.
Sista dag för ansökan: 28 april.