en-THE CONNECTED VOICE IN A SOUNDING BODY

24/01/2022

22-24 juli. 3 dagar


I kursen "The connected voice in a sounding body" fokuserar vi på kunskap och metoder för att koppla rösten till kroppen. I ledning av sångaren och röstkonstnären Ruth Wilhelmine Meyer undersöker vi länken mellan andning och sång/tal utifrån kroppslig medvetenhet - och hur denna kunskap kan förstärka våra scenuttryck.

Kursen passar dig som är intresserad av musik/sång eller teater/skådespeleri. Den passar också dig som i stort är nyfiken på att utforska rösten och kroppens möjligheter.

Till helgen förbereder du tre sånger eller texter.

Ha på dig lösa, bekväma kläder.

Varmt välkommen!

Datum: 22-24 juli (3 dagar)

Kostnad: 1500 kr inklusive kursavgift, boende och mat (frukost, lunch och kvällsmål). Om du inte vill bo på skolan betalar du en kursavgift på 500 kr.

Är du studerande, arbetslös eller låginkomstagare så betalar du istället ett rabatterat pris!

Språk: Norska, Engelska


Kursledare: Ruth Wilhelmine Meyer (NO)

Ruth Wilhelmine Meyer har med inspiration från folkmusik, klassisk sångtradition och rösttekniker från avantgardetraitionen utvecklat ett icke-verbalt röstuttryck på mer än 6 oktaver. I sina projekt interagerar hon ofta med instrumentalister och sångare med olika uttryck och musikaliska ursprung i konserter, sceniska föreställningar, filmer och ljudinstallationer som visas över hela världen. Genom månguttryckta sångljud skapar hon ljudbilder mellan det realistiska/orealistiska och det förväntade/oväntade, så att ljudet själv är berättaren.

Läs mer om hennes arbete HÄR