en-NORDIC LIGHT DANCE CAMP

13/01/2022


I ett samarbete mellan NORDISKT LJUS och ID CREW, arrangörerna till b la Hiphop-revolution, bjuder vi in till en veckas dansläger med några av Nordens mest efterfrågade kursledare och danspedagoger! 

Var med på en långweekend där du får ta del av och utvecklas inom dansstilarna hiphop, popping, house dance, breaking och voguing.

Upplägg:
Varje klass är uppbyggd med en första del med en 90 minuters dansklass där du deltar, dansar och svettas samt får grundliga och avancerade danskunskaper inom dansstilen. Klassen följs sedan av 30 minuters Q&A till kursledaren. Där får du som deltagare historisk bakgrund till det du lärt dig, samt har möjlighet att ställa frågor om kursledarna om deras karriär och dans. Varje klass är unikt byggd av varje kursledare och garanterar att lämna dig med mer kunskap, glädje och inspiration.

Förkunskaper:
Klasserna är på två olika nivåer- Basic/intermediate  och Advanced

Anmälan:
Anmälan till lägret kommer inom kort. Prioritet ges till de som kan närvara under alla dagar. Kan du bara närvara på vissa klasser? Maila info@nordisktljus.se så sätter vi dig på reservlistan för enstaka klasser.

Kostnad

Är du bosatt i ett annat nordiskt land? ges du 15% på boende & mat!

Språk: Engelska


Hip Hop med ID Crew

Kursledare: Eddie Yalman & Julian Namroud

Under denna klass kombineras grunder, rytmik, teknik anpassad för duo kombination med ID Crew.

Hip hop dans förändras dagligen beroende på hur musiken växer i hip hop kulturen. Mycket av denna stil får sin inspiration från de andra dansstilar och är en social dans. Här har vi mycket fokus på känslor, energi, teknik, karaktär, kroppskontroll och hur vi lyssnar på musiken. Hip Hop är en hel kultur som består av fyra element; Emcee, Deejay, Breaking & Graffiti. Denna rörelse formades tidigt under 70-tal i Bronx, New York men spred sig över hela världen under 80- och 90-talet.