KONST & KAMP

14/02/2023

18-22 juli. 5 dagar

FULLBOKAD

KONST & KAMP är en konstkurs under fem dagar i ledning av den samiska konstnären och aktivisten Anders Sunna.

Med avstamp i personliga konflikter och förtryck arbetar vi med att skapa konst som belyser och berör på ett större plan. Vi rör oss mellan konst och aktivism, mellan klassiska tekniker och nya tekniker och skapar konst som rör sig från det privata ut i det offentliga rummet och in i den politiska sfären. Vi undersöker konst som en ventil för ilska och frustration, samtidigt som vi genomgår glädjefyllda skapandeprocesser.

Kursen inleds med en introduktion till Anders Sunnas konstnärskap och bakgrund och följs sedan av kollektivt och enskilt skapande. Vi använder och utforskar olika tekniker så som teckning, måleri och skulptur av både vanliga och ovanliga material.

Kursen passar dig som är intresserad av politisk konst, konst och aktivism och konst som motstånd.

Datum: 18-22 juli. 5 dagar.

Språk: Svenska

Kostnad:

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs med boende och måltider på skolan- 2500 kr (1500kr rabatterad*)

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Kursledare: Anders Sunna (SA)

Anders Sunna är född 1985 i Kieksiäisvaara i Tornedalen, utbildad på Konstfack i Stockholm är numera bosatt i Jokkmokk. Utgångspunkten i hans konst är ofta den egna släktens historia och den långvariga konflikten med Länsstyrelsens Rennäringsdelegation i Norrbotten. I sin konst arbetar Sunna med tjocka färglager, graffiti, collage, tryck och med större installationer och motiv som skildrar förtryck mot samer. Sunna är en av de konstnärer som ska representera Sámpi i nordiska paviljongen under Venedigbiennalen år 2022.