IMPROVISATION FIELD TECHNIQUE 1 & 2

10/02/2023

- Dramatic improvisation

22-30 juli, 4+5 dagar

Improvisation Field Technique bygger på principer om sceniska energifält. IFT ger dig ökad medvetenhet och förståelse för rumslig och emotionell medvetenhet. Studenten tränas i att hitta sätt förbi mentalt buller, kroppsvärk och känslomässig förvirring för att nå en ökad koncentration i ett mottagligt tillstånd. Studenten lär sig att identifiera och översätta fysiska, emotionella och intuitiva impulser till karaktär, relation och situation. IFT bygger på djup respekt för inlärnings-och undersökandeprocessen och vi kommer att arbeta i en säker och tillförlitlig atmosfär.

Kursen är uppdelad i två perioder. Du kan gå kurserna oberoende av varandra! 


Första perioden: 22-25 juli (4 dagar) FULLBOKAD

Improvisation Field Technique, scennärvaro och improviserat karaktärsarbete.

Kostnad: 1100kr inklusive kursavgift, boende & mat (frukost, lunch och kvällsmål). Om du inte bor på skolan betalar du en kursavgift på 200kr. 

Är du bosatt i ett annat nordiskt land? ges du 15% på boende & mat!


Andra perioden: 26-30 juli (5 dagar) FULLBOKAD

Improvisation Field Technique, improviserad monolog och röst i improvisation.

Kostnad: 1400 kr inklusive kursavgift, boende & mat (frukost, lunch och kvällsmål). Om du inte bor på skolan betalar du en kursavgift på 200 kr.

Är du bosatt i ett annat nordiskt land? ges du 15% på boende & mat!

Språk: Undervisningen sker på engelska, men kursledaren förstår både svenska och norska.


Kursledare: Sarah Caroline Kenter (DK)

Sarah Caroline Kenter grundade den professionella teaterensemblen FELT 2014, och har sedan dess undervisat skådespelare och skådespelarstudenter i både Danmark och Sverige. Hon är certifierad zonterapeut med utbildningar inom anatomi och fysiologi och verksam psykoterapeut. Hon har även en magisterutbildning i teologi från Köpenhamns Universitet. Därför är kropp, huvud, känslor och sinne naturligt sammankopplade i improvisationsmetoden som hon har utvecklat. Sarah undervisar på engelska, men förstår både svenska och norska, så om du inte är bekväm med att prata engelska är det inget problem.

"It is my concern to teach you to let go of the fear of not being entertaining, funny, interesting, clever, or good enough on stage, by introducing Improvisation Field Technique (IFT). IFT focuses on your trust in the imaginary, the intuitive, and also your awareness of body, space, and emotion."

More information: www.sarahkenter.com