GRUNDKURS I FILMKLIPPNING

07/02/2023
Foto: Arielle Anderssons
Foto: Arielle Anderssons

11 juli-15 juli. 5 dagar

Vill du utveckla och stärka dina kunskaper i filmklippning? Har du en idé om ett filmprojekt, men saknar verktyg för hur du bäst får det du vill berätta, berättat? 

I kursen "Att klippa film" övar och utvecklar du dina kunskaper i att klippa film. Kursen inleds med att du spelar in material som du sedan använder för att öva upp dina kunskaper i klippning. Du kan också ta med material du har sen tidigare och arbeta med det under kursen. Genom föreläsningar varvat med praktiska workshops utvecklar du såväl dina praktiska kunskaper som ditt konstnärliga öga för att klippa film så att det uppfyller dina visioner. 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Datum: 11-15 juli (5 dagar)

Språk: Svenska, Engelska

Kostnad:

Enstaka kurs- 500kr (300kr rabatterad*)

Kurs med boende och måltider på skolan- 2500 kr (1500kr rabatterad*)

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!Kursledare: Noko Zaire (SE)

Noko Zaire är född och uppvuxen i Namibia/Sydafrika och Tyskland men bor sedan över elva år med sin svenska fru och dotter i Göteborg. Noko har en fyraårig TV-produktionsutbildning med inriktning på kamera/redigering/regi från College of the Arts i Namibia. Under sista året på filmskolan startade han produktionsbolaget Pretty Cow Movies vars första produktion var en tretton timmars dokumentärserie för den nationella TV-kanalen. Sedan examen 2004 har han bland annat jobbat med en rad dokumentärer och utbildningsfilmer både för nationell TV i Namibia, men även internationellt för BBC, ZDF, CNN. Här i Sverige har han bland annat jobbat för SVTs Uppdrag Granskning och en rad långfilmer för biograferna. Sedan tre år tillbaka arbetar han som filmlärare på Mölndals Kulturskola. Där undervisar han i animering, filmteknik, 360-film och VR-film. Parallellt jobbar han med olika beställningsuppdrag - bland annat reklam- och utbildningsfilmer, musikvideos och filmworkshops.