en-GESTALTA MED DOCKOR, MASK & OBJEKT

06/01/2022


"Gestalta med dockor, mask & objekt" är ett konstnärligt utforskande där deltagaren söker nya former för scenen. Med kursen undersöker vi hur skådespelarens uppgift kan expandera för att sträcka sig utanför den egna kroppen. Vi arbetar med masker, dockor, kroppar, representanter, objekt, skuggor och rum. Vi försöker lösa upp gränserna för den sceniska gestaltningen och söka det utrymme som ger maximal frihet för vårt möte med en publik.

 
Under kursen möter du verksamma konstnärer, skådespelare och teatrar som arbetar med dockor, objekt & mask. De sätter alla sin individuella prägel på undervisningen och bidrar till att du som deltagare får mångbottnade verktyg och perspektiv på att gestalta.

Kursen riktar sig till dig som är konstnärligt intresserad och som inte är rädd för att se och bli sedd. Du kan anse dig vara skådespelare, bildkonstnär, filmare eller fotograf. Kursen arbetar performativt, så det är viktigt att du vill och är bekväm med att möta och arbeta mot publik. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta med dockor, mask eller objekt men det är meriterande med tidigare konstnärlig utbildning från folkhögskola eller högskola. 

Upplägg:
Kursen inleds med en obligatorisk digital uppstartshelg 11-12 juni. Du arbetar sedan självständigt med att förbereda dig inför din vistelse på plats. Mellan den 4-31 juli är all undervisning platsförlagd på Nordiska Teaterskolan. Kursen avslutas med en Work-in-progress-visning på Nordiskt Ljus festivalhelg 29-31 juli. 

Kostnad: 8700 kr inklusive kursavgift, boende och mat (frukost, lunch och kvällsmål). 

Om du inte vill bo på skolan betalar du en kursavgift på 800 kr.

Är du student, arbetslös eller låginkomstagare så får du rabatterat pris!

Språk: Svenska, Engelska