AUDIOWALK - LJUD TEXT PLATS

14/02/2023

18-31 juli. 14 dagar

I den här kursen kommer du att introduceras för och få möjlighet att tillsammans med andra skapa en audio walk som kommer att visas under festivalhelgen på Nordiskt Ljus. Audio walken har en inneboende potential att få oss att lyssna, se och röra oss i världen på nya sätt. Genom workshops, föreläsningar och eget skapande kommer deltagarna att få metoder, verktyg och praktiska redskap. Tillsammans kommer vi att undersöka relationen mellan ljud, text och plats. Med avstamp i scenkonstens kunskap om situation och publik uppmuntras till diskussioner om audio walkens potential som en form i gränslandet mellan fiktion och omgivning. Utifrån deltagarnas specifika områden och intressen hoppas vi att kursen ska bjuda på inspiration och kunskap till att skapa nya verk. 

Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som har någon form av konstnärlig praktik och passar dig som inte tidigare har jobbat med audio walks.

Kursen passar särskilt bra att kombinera med Ord & Ljud veckan innan! 

Datum: 18-31 juli + en instuderingsdag på egen hand (totalt 15 dagar). Kursen är CSN-berättigad!

18-22 juli: Platsförlagd undervisning

23-27 juli: Eget arbete på plats eller hemma

28-31 juli: Installation och visning på Nordiskt Ljus festivalhelg

Språk: Svenska, Engelska 

Kostnad:

Enstaka kurs: 500kr (300kr rabatterad*)

Du bokar valfritt antal dygn på skolan med boende & mat (frukost, lunch och kvällsmål). Festivalpass ingår i denna kurs! 

*Är du student, arbetslös eller låginkomstagare får du 40% rabatt! Ange kampanjkoden NL22 när du bokar din plats!


Kursledare: Johanna Karlsson (SE) och Theodor Ryan (SE)

Kursen leds av Johanna Karlsson och Theodor Ryan. De har båda en kandidat i Konceptuell scenkonst från Teaterhögskolan i Malmö. Nu senast var dom tillsammans aktuella med Visby walk, en audio walk som spelades i Visby under sommaren och hösten 2021. 

Johanna Karlsson arbetar interdisciplinärt inom fältet för scenkonst och har förutom audio walks gjort flera platsspecifika projekt. Hon har en bakgrund inom skrivande för scen och utforskar ofta med alternativa sätt att arbeta med text inom scenkonst. Theodor Ryan arbetar inom fältet för scenkonst. Hen har ett intresse för hur konstnärliga processer kan se ut och arbetar ofta lekfullt med teknik och olika medier på scenen.