ANNORLUNDA STIGAR - EN LÅTSKRIVARKURS

07/02/2023

19-23 juli. 5 dagar.

FULLBOKAD

Annorlunda stigar är en genreoberoende låtskrivarkurs i ledning av Mattias Björkas. Tillsammans utforskar vi både moderna och uråldriga infallsvinklar, tekniker och arbetsmetoder för komposition och textförfattande. Hur kan man i sitt eget skrivande tillämpa idéer från helt andra musikaliska traditioner? På vilka sätt kan man använda sig av material som ligger bortom det man i vanliga fall skulle lyssna på eller läsa, till och med sådant som man uppfattar som irrelevant, tråkigt och dåligt?

Kursen består av seminarier, skrivuppgifter och låtsamtal. Alla genrer är välkomna, men det är viktigt att du har med dig det det behöver för att kunna skriva på berget. Det finns instrument i viss utsträckning att tillgå, men ta gärna med din egen utrustning. 

Kursen passar dig som har viss erfarenhet av låtskrivande.

Datum: 19-23 juli. 5 dagar. 

Språk: Undervisningsspråket är svenska, men läraren kan ge feedback på texter skrivna på engelska, norska, danska och finska också. 


Kursledare: Mattias Björkas (FI)

Mattias Björkas är musiker, låtskrivare och frontfigur i bandet Vasas Flora & Fauna. Bandet debuterade 2015 med det kritikerrosade albumet Släkt med Lotta Svärd och har sedan dess släppt albumen Veneziansk afton (2017) och Möte med skogsgardisterna (2020), samtliga hyllade av kritikerkåren. Mattias har även gett ut boken "Vasas flora och faunas atlas" tillsammans med fotografen Thomas Ekström, en alternativ atlas över Österbotten i Finland.