FAQ


ANMÄLAN & PRISER

Hur anmäler jag mig till en kurs? 

Tryck på den svarta knappen "Anmälan" inne på den kurssida du valt på hemsidan så blir du förflyttad till Billetto där du registrerar dig (välj skaffa biljetter). Om du bara vill gå en kurs så klickar du i den kursen du är intresserad av och trycker dig vidare under Ordersammanfattning. Om du vill gå kurspaket så klickar du i "COURSE COMBO" och sedan de kurser du vill kombinera, två till hur många du vill. Obs! Se till att kurserna du vill gå inte krockar med varandra datummässigt.

Hur bokar jag boende?

Till skillnad från tidigare år bokas boende i år via Nordiska folkhögskolans hemsida: BOENDE

Under fliken "boka boende" så hittar du mer information och kan även där ta dig vidare till bokningssystemet. Vi rekommenderar alla kursdeltagare att bo på skolan under Nordiskt Ljus, både för mysighetsfaktorns skull och för att det är en möjlighet använda lokaler för att skapa och hänga även efter undervisningen. 

Kursen jag vill anmäla mig till är full - kan jag skriva upp mig på väntelista?

Det kan du! Gå in på evenemanget i Billetto. Längst ner på sidan där du köper biljetter står det "sätt upp dig på väntelista". Där kan du välja vilken specifik kurs du är intresserad av. Släpps det nya platser så får du ett mail om detta och sedan är det först till kvarn som gäller för att knipa platsen!

Jag förstår ändå ingenting av hur jag anmäler mig i Billetto? Hjälp!

Så bokar du, steg för steg:

1. I Billetto välj "skaffa biljetter". 

2. Om du är berättigad rabatterat pris för studenter, låginkomsttagare eller pensionärer, fyll i kampanjkoden "NL23" under "Ordersammanfattning" till höger där det i blått står "Ange kampanjkod".

3. Om du vill gå EN kurs. Klicka i den kurs du vill gå till vänster! Gå sedan vidare och tryck på "Nästa" under "Ordersammanfattning" till höger.

4. Om du vill gå flera kurser. Klicka i "COURSE COMBO" högst upp på vänster sida. Välj sedan vilka kurser, två eller fler, och tryck "Nästa" på höger sida under "Ordersammanfattning".

4. Registrera din användarprofil.

5. Fyll i deltagarnamn för de kurser du valt.

6. Välj betalningsinformation & svara sedan på bokningsfrågorna som dyker upp 

5. Vill du bo på skolan klickar du på "Boka boende" här på hemsidan. 

Vad kostar det?

En kurs: 550/350kr

Kurspaket: 850/550 kr

Boende inklusive mat kostar 550/350kr per dygn. 

Hur betalar jag för min kurs? 

Du betalar för kursen direkt när du anmäler dig via Billetto, på så vis säkrar du även din plats på kursen. Du kan betala med Swish, kontokort eller via Klarna. Du måste betala anmälningsavgiften till kurserna direkt, men mat och boende kan du komplettera med senare. 

Kan jag byta kurs?

I mån av plats kan du byta kurs fram till sista ansökningsdag. Maila sara@nordisktljus.se och skriv vilken kurs du anmält dig till och vilken/vilka du istället skulle vilja gå. 

Hur gammal måste jag vara?

Du måste vara minst 18 år och ha gått ut (det är inte nödvändigt att du klarat) gymnasiet för att gå kurs.

Hur vet jag om jag fått en plats?

Det är först till kvarn som gäller och när du betalat anmälningsavgiften via Billetto så låser du din plats. När kurserna blir fulla så kan du alltid skriva upp dig på väntelista och hoppas på en reservplats. Ansökningarna till kursperioden stänger 1/5. 

Kan jag av-anmäla mig?

- Avbokningar sker per mail till vår kurskoordinator Sara på sara@nordisktljus.se

- Kursavgiften är inte återbetalningsbar*, men mat och boende är det fram till ett dygn innan kursstart

* Våra kurser är huvudsakligen finansierade av ett bidrag från folkbildningsrådet som styrs av antal deltagare och dagar - det är därför vi kan ha så låga avgifter och erbjuda rabatter till den som behöver. Men dyker du inte upp får vi inget bidrag. Avbokningsavgiften är ett sätt för oss att kunna fortsätta hålla låga priser. 

KURSPAKET

Jag vill gå flera kurser, går det bra?

Gör ditt egna kurspaket! Se bara till att kurserna inte krockar, kolla datum för kurserna noga. De kan börja och sluta på samma dag, men inte ligga exakt samtidigt.

Vad krävs för att jag ska kunna söka CSN? 

För att få CSN krävs studier om minst 15 kursdagar under Nordiskt Ljus. Du kan kombinera flera kurser för att komma upp i rätt antal dagar. Kontakta sara@nordisktljus.se om du har frågor om att söka CSN. 

Jag vill lägga till kurser till mitt kurspaket - hur gör jag?

Om du ändrar dig och vill byta ut kurser i din anmälan om kurspaket så vill vi att du mailar oss på sara@nordisktljus.se så ska vi försöka lösa det så gott vi kan och i mån av plats på kurserna. Först till kvarn gäller!

BOENDE OCH MAT

Hur kommer jag bo?

Boendet är i hus med 7-8 personer, med eget enkelrum med enkelsäng, skrivbord och handfat på rummet. Dusch & toalett är delade med huset. Det finns också ett mindre vardagsrum och kokvrå i alla hus. Det finns ett fåtal dubbelrum som kan bokas i mån av plats.

Vad kostar boende & mat?

550/350 kr per dygn. Bokar du fler än 10 nätter ges du 15% rabatt. 6000kr för hela månaden.

Jag vill inte bo på skolan, hur är det då med mat?

Du kan köpa lunch eller middag på plats. Vi kommer att skicka ut ett intresseformulär till alla kursdeltagare i god tid innan kurserna börjar, så att man kan anmäla att man vill äta på skolan. På så vis kan köket få reda på hur mycket mat de ska laga under veckorna, eller om det är någon specialkost de behöver ta hänsyn till.

Är området tillgänglighetsanpassat?

Internathusen på området är på markplan och det finns hiss i huvudbyggnaden. OBS! Backen upp från bussen är väldigt brant. Om du har specifika tillgänglighetsbehov ber vi er kontakta oss på förhand på info@nordisktljus.se så skall vi försöka tillgodose era behov så gott det går.

Vi uppmuntrar till att bo & äta på skolan, både för gemenskapen och för att närmsta butik ligger en bit bort!

HITTA TILL SKOLAN

Med buss: 

Ta buss X4 till hållplats Fars Hatt. Bussen går från Nordstan nära Göteborgs Central. Restid ca 25 minuter. Från hållplatsen är det en promenad på ca 10 minuter upp på Fontinberget. OBS! Brant backe upp. Du kan också hoppa av på stationen Eriksdal innan och promenera 20min för billigare Västtrafik-biljett. 

Med bil:

Olof Palmes väg 1 

442 31 Kungälv

(Det finns gott om parkering)

Andra frågor? Tveka inte att kontakta oss på info@nordisktljus.se 


SCHEMAN & TIDER FÖR KURSER

Vilka är undervisningstiderna?

3 & 5 dagskurser:

Ramtiderna är kl 10:00 - 16:00, men med start 13:00 på första dagen och slut 14:20 på sista dagen. 

Helgkurser: 

Helgkurser startar 17:00 på fredagen och slutar 14:20 på söndagen.

Mer info kommer inför kursstart. 

Mellan 9-10 kan du vissa dagar delta i gemensamma aktiviteter, som skogspromenad i Fontinreservatet. På kvällarna finns det möjlighet att delge arbete med varandra och med deltagare på andra kurser. 

Hur är det med lektioner respektive eget arbete?

De flesta kurserna blandar lärarledda föreläsningar/workshops och eget arbete med uppgifter. Mer info om just din kurs kommer inför kursstart. 

När får jag veta vad jag behöver ta med mig och/eller förbereda till kursen?

Ett par veckor innan kursstart får du ett mail med allt du behöver veta. PRISLISTA


En kurs

Ordinarie pirs. Exkl. boende & mat. 

550 kr

Kurspaket

Ordinarie pris. Exkl. boende & mat. Obegränsat antal kurser ingår. 

850 krBoende 1 dygn

Ordinarie pris. Inkl. mat

550kr

Boende hela perioden

Ordinarie pris. 4 veckor inkl. mat. 

6000 kr

Är du student, arbetslös eller låginkomsttagare?
Ange kampanjkoden NL23 för rabatterat pris!NORDISKT LJUS arrangeras av Nordiska Folkhögskolan som varje år välkomnar elever från flera nordiska länder på våra halv- och helårskurser inom film, foto, teater, bild, skrivande och musik.

Läs mer om skolan och ansök här!